Suroviny žltej kalifornskej papriky:

– 2 ks žltej papriky
– 80 g bulgur
– 300 g paradajkového pretlaku
– 50 g feta syru
– 250 mletého hovädzieho mäsa
– 2 pl olivového oleja
– 1 menšia hlavička cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 pl rímskej rasce  Rímsku rascu nájdeš tu
– 1 pl mletého koriandru  Koriander nájdeš tu

na dochutenie
– 5 pepper mix   5 pepper mix nájdeš tu

 

Na bulgur prilejeme 80-90 stupňovú vriacu vodu, dáme pokrievku a 20 minúť necháme, aby nám absorvovala tekutinu.

Na prípravu žltej papriky orestujeme cibulu na panvici, pridáme koreniny,cesnak a nasleduje mleté mäso. Mäsko opražíme a pridáme paradajkový pretlak. Ku koncu bulgur premiešame s

mäsom a naplníme našu papriku. Plnené papriky uložíme na vymastený plech a pečieme v 200 C rúre 20 až 25 minút.

 

Suroviny červenej kalifornskej papriky
– 2 ks červenej papriky
– 80 g bulgur
– 250 g mletých morčacích pŕs
– 2 pl olivového oleja
– 1 menšia cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 pl kurkumy  Kurkumu nájdeš tu

Na dochutenie:
– 5 pepper mix   5 pepper mix nájdeš tu
– soľ

 

Hor sa na plnenie červenej papriky. Tak isto orestujeme cibuľku, cesnak a pridáme morčacie mäso, ktoré do zlatista okoreníme s kurkumou, soľou a s čiernym korením.

Bulgur je už pripravený, takže nič iné nám nezostáva ako len primiešať ku hotovému morčaciemu mäsu.

Plnené papriky uložíme na vymastený plech a pečieme v 200 C rúre 20 až 25 minút.