Ingrediencie

  • 1 brokolica
  • 1/2 pór
  • 4-5  strúčiky cesnaku
  • citrónová tráva stonky
  • 1 vajíčko
  • 2 PL kokosového oleja
  • 3-4 mrkvy
  • 150-200 g arašidy – nesolené
  • jarná cibuľka podľa chuti
  • lime podľa chuti
  • bambusové klíčky
  • koriander listy
Omáčka:
  • 2 PL rybacej omáčky
  • 2 PL  tamarindovej pasty
  • 2 PL vody
  • hnedý cukor

 

  • Počas varenia pri woku sa dejú veci extrémne rýchlo, preto si všetky veci pripravte, aby ste ich mali po ruke.
    Začnime s ryžou, ktorú uvaríme nie úplne do mäkka. Ingrediencie k omáčke pomiešame v malej miske. Surovú zeleninu najprv nakrájame. Mrkvu nakrájame na tenké pásiky pomocou škrabky na zemiaky.

 

  • Na rozpálenom woku rozpustíme 2 lyžičky kokosového oleja,kde najprv pridáme na malé ružičky rozobratú brokolicu. K brokolici pridáme citrónovú trávu. Takto náš základ dostane citrónový nádych. Ked už vidíme,že naša brokolica je tak akurát,pridáme pór a cesnak,krátko ich spolu orestujeme. Dame ich na jednu stranu woku a takto pripravíme miesto pre vajičko. Vajičko pripravíme skoro ako praženicu, potom premiešame so zeleninou.

 

  • Môže prísť na rad ryža a naša pripravená omáčka. Obsah woku dôkladne premiešame, aby sa naša omáčka dostala všade. Na koniec pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a opražené arašidy. Takto pečieme asi minútku.

 

  • Pri servírovaní pridajte k pad thai jarnú cibuľku s extra arašídami, zelený koriander a šťavu z limetky. Verte nám neobanujete.

 

  • Tento zeleninový recept si môžete kľudne upraviť podla vašich predstáv,či už pridáte viac zeleniny alebo si vyberiete iné druhy zelenín. Je to len na vás.